|
...::: FORUM Kepno.Net :::... kępińskie forum internetowe
|
Publikowane treści są prywatnymi komentarzami użytkowników. FORUM Kepno.Net nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
emilia
|
Wysłany: Czwartek 31 Lipiec, 2008 10:14 Temat postu: irlandia |
|
|
pozdrawiam wszystkich uzytkownikow forum, szkoda ze was tak molo...no coz , w koncu z tego co slysze kepno dysponuje wieloma 'atrakcjami' i nikomu sie nie chce odwiedzac co ciekawsze strony internetowe.
pisze z irlandi, od ponad 3 lat zdobywam nowe kwalifikacje, znajomosci, zwiedzam , rowniez inne kraje na ktore niestety nie mialabym szans zostajoc w kepnie i pracujoc za owczesne 650 zlotopolskie.odwiedzilam kepno w maju i bulam pod wrazeniem, piekny rynek, kolorowo, majowo...ckni mi sie czasem. no ale ceny pozostawiajo wiele do zyczenia, dzialalnosc hycli, ktorzy niejednego pupila pozbawili domu i miski, wyzysk prywaciazy, marne wrecz marniusie drogi, gdzie o wypadek nie trudno (sama znalazlam sie w takiej nieszczesliwej sytuacji na trasie do ostrzeszowa-tiry i jeszcze raz tiry!obwodnicy jak nie ma tak nie ma).
nie chce sugerowac ze tu jest cudownie , wszystko jest piekne i idealne. nie nie jest tak, zwlaszcza tutejsza mentalnosc, kultura a wlasciwie jej brak, edukacja oraz rosnoce konflikty nie napawajo checio do zamieszkania tu na reszte zycia.ale nie narzekam, ciogle jest tu latwiej z dorobieniem sie,zdobyciem miedzynarodowych dyplomow, honorowanych w calej Europie, nie ma wyscigu szczurow, jest czas na wiele rzeczy o ktorych w Polsce moglam tylko marzyc.niestety.napewno kazdy mial w swoim zyciu inne doswiadczenia i inaczej patrzy w przyszlosc, ja tez , wiec jakiekolwiek komentarze w stylu "uciekla, dorobkiewiczka, olala kraj"itp, bedo swiadczyc o tym ze jednak nikt nie potrafi wejsc w buty drugiej osoby,albo poprostu o zazdrosci.a nie ma czego , bo kazdy moze zrobic ten krok, przelamac sie i zapragnoc odmiany a moze lepszego zycia.
pozdrawiam serdecznie z ponurego i deszczowego kraju _________________ kepinska wiara czeka na kontakt! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
ajfla
|
Wysłany: Czwartek 02 Październik, 2008 20:33 Temat postu: |
|
|
to prawda, że w Irlandii jest tak duzo Polaków? czy Irlandczycy nie maja nas juz dość? pozdrawiam  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
emilia
|
Wysłany: Czwartek 02 Październik, 2008 20:46 Temat postu: irlandia |
|
|
wcale nie majo nas dosc, wrecz przeciwnie, nie wiem jak inni , ale ja bardzo czesto sie spotykam z zyczliwym przyjeciem, ludzie sie usmiechajo jak mowie zem z polski i zyczo wszystkiego dobrego, ze jestesmy mile widziani.nigdy sie nie spotkalam ze zjadliwoscio i zazdroscio jak czasem to bylo w kepnie.pozdrawiam ze szmaragdowej wyspy _________________ kepinska wiara czeka na kontakt! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
ajfla
|
Wysłany: Piątek 03 Październik, 2008 9:35 Temat postu: |
|
|
| a od dawna juz jestes? pracujesz z rodakami? milego dnia! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
emilia
|
Wysłany: Piątek 03 Październik, 2008 16:12 Temat postu: irlandia |
|
|
witam.wyjechalam ponad 3 lata temu, i na razie nie planuje wracac, bo i nie mam do czego, a rodzine raz na rok odwiedze, a to znow kto do mnie wleci, kontakt mam non stop. a pracuje z samymi autochtonami, tak wyszlo, no i jest jeszcze Hindus...nikomu nie zycze takiego pracownika. _________________ kepinska wiara czeka na kontakt! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
ajfla
|
Wysłany: Sobota 04 Październik, 2008 19:57 Temat postu: |
|
|
| ciekawe co to za Hindus? a w jakim miejscu Zielonej Wyspy mieszkasz, jak tam jest? ciągle pada? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
emilia
|
Wysłany: Poniedziałek 06 Październik, 2008 8:00 Temat postu: irlandia |
|
|
hejka. prawda jest taka ze w ciogu jednego dnia moge sie spodziewac 4 por roku, na przemian, ale glownie to pada, np. dzis, wstajesz i swieci slonko, a ok 9 lub 10 nagle zalamanie, wiatr, mzawka i inne brzydkie.nigdy nie wiesz co zalozyc, a parasol standardowo zawsze musi byc w pogotowiu.zwlaszcza jak sie mieszka blisko wody tak jak ja, na wschodzie.milego dnia _________________ kepinska wiara czeka na kontakt! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
ajfla
|
Wysłany: Środa 08 Październik, 2008 20:36 Temat postu: |
|
|
taka pogoda! - i Ty tam wytrzymujesz a co w Irlandii jest najciekawszego? pozdrawiam! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
emilia
|
Wysłany: Sobota 11 Październik, 2008 16:30 Temat postu: irlandia |
|
|
czesc. na pierwszy rzut oka to wszystko ciekawi i zdumiewa, a potem to juz tylko rozsmiesza, np. wysokie mniemanie irlandczykow o sobie, nieomylnosc, myslenie ze so pepkiem swiata a polska to gdzies w azji.
a ciekwe to tylko krajobrazy, zabytki, historia ale ta bardzo odlegla, jeszcze zanim zaczeli sie lac miedzy sobo.bo to tez na marginesie troche smieszy i zdumiewa, skrajnosc taka ich.no i lubie jeszcze luz i wyzwolenie, niezaleznosc kobiet.super _________________ kepinska wiara czeka na kontakt! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|